lördag 23 mars 2013

Earth Hour

Jag tycker att Earth Hour är en bra grej. Många snackar om att vaddå, släcka ljuset en timme kan väll inte hjälpa nått va? Men det handlar inte om det. Det handlar om att inse att vi tillsammans kan göra en skillnad, påverka. Om vi kan släcka ljuset tillsammans i en timme, och det märks, vad kan vi inte göra i nästa steg? Varför skulle vi inte kunna förändra världen och klimatet, om vi jobbar tillsammans, med gemensam styrka?

Så, ni som deltog i årets Earth Hour, vad gjorde ni när ljuset var släckt och elen inte styrde hemmet?
Själv satt jag med min mamma och yngsta fostersyskonet Adam och ritade i skenet av stearinljusen. Vi lekte den där leken när man ritar först ett huvud, viker, och skickar vidare till nästa person, samtidigt som man själv får ett vikt papper, som ritar en överkropp på, viker, skickar, och så vidare.
Adam var något motvillig till en börja, tvingas lämna datorn och rummet för att göra något annat ett tag, det är inte alltid så lätt. Men när han hörde oss skratta och prata i köket blev han nyfiken, och hängde på. Han klarade faktiskt en hel timme alldeles utmärkt, med bara lite gnäll.
Så här blev resultatet av konstnärstimman:






1 kommentar:

  1. Vilka fina bilder :-) Vi sköt vår Earth Hour en halvtimme framåt och släckte ljuset kl 21 när det ändå var läggdags... tråkigt nog började någon idiot försöka bryta sig in i en annan lägenhet i samma trapphus som vi, så vi fick ringa polisen och så, ja, var det lite sådana spexigheter som avbröt det hela. Men sedan släckte vi och hade det mörkt heeela natten!

    SvaraRadera